Youtube Film Kanalı Önerileri

   “Youtube Türkiye” özellikle son iki yılda gösterdiği gelişim ile çok büyük bir medya gücü olma konusunda adım adım ilerliyor. Özellikle eski medyanın sansürcü ve kapalı yapısı göz önüne alındığında yeni nesil youtube, twitch ve farklı medya alanlarına yoğun ilgi gösteriyor. Bunun en başlıca sebebi bu alanın daha özgür, her çeşit beğeniye hitap eden yayınların olması ve içerik üreticiye verilen destek. Hal böyle olunca “Youtube Türkiye” şu an ana akım medyadan gençleri daha fazla etkiliyor, daha fazla gence ulaşıyor ve daha fazla reklam payına sahip bir alan. Ana akım medyada olduğu gibi bu medyada da kalitesiz içerik üreten yayıncılar bol miktarda. Geçenler de kaliteli içerik üreticilerini desteklemek amaçlı “Youtube’un Dibi” hareketi Konsol Üssü kanalı tarafından başladı. Buradan feyz alarak bende önerdiğim film ve dizi ile ilgili yayın yapan 5 youtube kanalını yazma kararı aldım.Umarım beğenerek okuyacağınız bir yazı ve severek takip edeceğiniz kannallar önermek ümdiyle.

1. Geekyapar

   Yayın hayatına internet sitesi olarak (https://geekyapar.com/) girdikten sonra youtube’da boy göstermeye, özellikle de son iki yılda başladılar. Film, dizi ve çizgi roman incelemeleri yapılan kanal kısa bir süre içinde 100.000 barajını aştı. Özellikle “Sen ne diyon” adlı programları kanalın büyümesinde önemli rol oynadı. Kanal ile tanışmam da etkili olan “Doctor Who” incelemelerini özellikle tavsiye ederim. Kanal da müdür Cevdet Canver, Leğenci Ömercan Gürdal, Çöpcü Can Sungur, Yunanistanlı Yiğitcan Erdoğan, Mr. Kaka Can Türkdoğan ve feminist birey Aybike Turan yer almakta. Ayrıca kanal da Can Bonomo, İsmail Türküsev ve Can Sungur birlikte bir radyo programı da ( O Tarz Mı ) yapmaktadır.

2. Kafeinsiz


   Geekyapar gibi yayın hayatına internet sitesi (https://kafeinsiz.com/) olarak girdikten sonra youtube’a Berk Gün yönetiminde giren kanal; film ve dizi incelemeleri yapmakta. Berk Gün’e kamera önünde farklı kişiler eşlik etse de Berk Gün kanalın yüzü olmuştur. Kanal 100.000 barajına yaklaşmış bulunmaktadır. Özellikle “Öldüren Sorular” adlı formatları çok beğenilerek takip edilmektedir. Ayrıca kanal da Ceyhun Yılmaz yer yer konuk olmaktadır.

3. Filme Gitmeden Önce

   Yayın hayatına blog olarak başladıktan sonra youtube hayatına girmişlerdir ve girdikten sonra çok hızlı bir yükseliş gösteren kana,l tüm hızıyla yayın hayatına devam etmektedir. Kanalın beyni olan Cem Başak ve kanal da seslendirme işlerini yapan seslendirme sanatçısı babası Can Başak ile yer almaktadır. Kanalda film incelemeleri ve sinema ile ilgili çeşitli haberler yer almaktadır. Film eleştirilerini ve sinema haberlerini mizahi bir dille yapmaları ile kısa sürede 300.000 barajını aşmışlardır.

4. Filmler ve Filimler


   28 Temmuz 2015’de film ve filim diye iki ayıran oluşum olarak kurulmuşlardır. Kurulduktan kısa bir süre sonra youtube’da aktif olarak yer alan kanal kısa bir süre içinde 300.000 barajını aşmıştır. Özellikle yaptıkları “Eleştirel Parodiler” çok beğenilmiş ve tutmuştur. Kanal “Premium Eleştirel Parodiler” başlığı altında internet sitelerinden sattıkları video ile bugün youtube üzerinden yayınladıkları “Hile” adlı web diziyi çekmişlerdir. Ayrıca kanal da genç kısa filmcilerin web dizilerini de yayınlayarak genç sinemacıları desteklemektedir. Kanalın yüzü olan Fox lakaplı Taha Ulukaya yönetiminde kanal yayın hayatına devam etmektedir. Kanalın içinde sinema sektörünün farklı kollarında çalışan kişiler yer almaktadır.

5. Ezgi’nin Kanalı

   24 Mar 2015 tarihinde film/dizi/karakter incelemeleri sunan kanal olarak yayın hayatına başlayan kanal, kısa süre içinde başarıya ulaştı. Bugün 200.000 barajını aşan kanal yayın hayatına devam etmektedir. Kanalın sahibi Ezgi Zorba'dır. Ayrıca kanal da; eğlence ve vlog yayınlarını da bulabilirsiniz.