Türkiye'nin Premier Spor Kanalı "S SPORT"

Ülkemizde spor ilgiyle takip edilir. Bu nedenledir ki; ülkemizde medyanın bir kısmını spor medyası oluşturmaktadır. Eskiden sporu ulusal kanallardan izler, Ana Haberlerden sonraki spor bültenlerini ilgiyle takip ederdik. Artık günümüzde spor kanalları sayesinde istediğimiz an istediğimiz spor olayını takip edebiliyoruz.

Ülkemizin önde gelen içerik sağlayıcı medya kuruluşlarından olan Saran Medya Grubu, 2016 Rio Olimpiyatları’nın Türkiye’deki yayın haklarını elinde bulunduruyordu. Hiçbir TV kanalıyla anlaşma sağlanmamış ve Rio Olimpiyatları’nın yayınlanmaması söz konusuydu. Spor alanında gelişmekte olduğunu iddia eden ülkemizde Olimpiyat yayını olmayacaktı ve bu çok utanç verici bir durumdu. Ta ki; Saran Medya’nın olimpiyatları YouTube üzerinden yayınlanacağını açıklayana kadar eleştiriler ardı arkasını kesmemişti. Ülkemizde bir spor olayı YouTube üzerinden yayınlanacaktı ama ayıbımız yine de örtülmeyecekti. Olimpiyatların başlamasına saatler kala TRT ile anlaşılmış, Olimpiyatlar ve Paralimpik Olimpiyaları Hem TRT Hem de YouTube üzerinden yayınlanacaktı.

Saran Grubunun YouTube üzerinden yapmış olduğu Olimpiyat yayınları gayet başarılı bulunulmuştu ki; yeni spor kanalı açma fikri doğmuştu. Eylül sonu ekim başı gibi duyurusu yapılmış kasımda yayına başlayacağı açıklanmıştı yeni kanalın. Kasım ayına gelindiğinde açılan bir kanal yoktu. Kanalın açılması ileri bir tarihe ertelendiği açıklanmış, ne zaman yayına başlayacağı belirtilmiyordu. Aradan epey zaman geçti ve nihayet yeni spor kanalı “S Sport” 18 Mart 2017 saat 00:00’da “Türkiye’nin Premier Spor kanalı” sloganıyla yayına başladı ve ilk yayını UFC Dövüş Gecesi oldu.
S Sport’ta; Başta İngiltere Premier Lig, Amerika Basketbol Ligi, (NBA) Formula 1, MotoGP gibi organizasyonlar yayınlanacak olup, S Spor’u Digiturk 87. D-Smart 78 ve Turkcell TV+ 77 NO’lu kanaldan spor paketlerine sahip olmak kaydıyla izleyebileceğiz.

Maçların çoğunu ücret karşılığında izleyebiliyoruz. Oysa ki; her ligin belirli bir sayıda karşılaşmaları açık kanaldan yayınlanmalı ki bazı ligler yayınlanıyor. Fakat bir futbol sever olarak İngiltere Premier Lig , İspanya La Liga, Almanya Bundesliga gibi çok ilgi gören liglerin de açık kanaldan belirli sayıda maçların yayınlanması taraftarıyım.