Bir Karadeniz Sevdaluğu


Türkiye de genellikle her bölgeyi, her bölgenin insanını anlatan bir dizi vardır ya da olmuştur. Şu günlerde dizi sektörünün vazgeçilmez bölgesi Karadenizdir. Fakat o şiveyi ve o sıcaklığı yansıtan çok az dizi olmuştur. Ben Karadeniz'i Gülbeyaz dizisiyle tanıdım. Aşkı Şair Ceketli Çocuğun müziği eşliğinde, Beyaz ananın(Meral Çetinkaya) ve Demir Ağanın(Kamuran Usluer) tatlı tatlı atışmalarında sevdim. Zamanında başkalarıyla evlenip, çoluk çocuk torun torba sahibi olmuşlar. E başa gelen çekilir elbet, torunları(Demir Ağanın torunu Nejat İşler Beyaz ananın torunu Şevval Sam) birbirine aşık olurlar falan filan.
Gülbeyaz'dan sonra Karadeniz dizisine ilgi arttı fakat şive telaffuz sorunu ve rolü iyi yapamama nedeniyle pek tutulmadı ve yayından kalktı.
Karadeniz de ki sorunları ele alan yeni bir dizi var şimdi. Çokta yeni sayılmaz aslında en son 6. bölümü yayınlandı. İlk başta Gülbeyaz gibidir diye düşünmüştüm. Fakat konusu çok başka. Doğal cennetimizi cehenneme çeviren HES'lere karşı duran bir dizi.
E tabi aşkta var.
Eşsiz şarkılarıyla Kazım Koyuncu da var.
Coşku da var.
Hüzün de var.
Hamsi de var.
Horonda var.
Kahkaha ve atışmalarda var.
Karadeniz'i Karadeniz yapan şivesi ve dev kadrosuyla süper bir dizi olmuş. Başrollerini Erdal Özyağcılar(Yabancı Damadın Kayın pederi) ve Demet Akbağ(Rolü oynamayan, rolde kendini bulan kadın) paylaşıyor. Yani özetleyebilirsem;
Bir Sevdaluk vurdu bizi. Demet demet serpildi gönlümüze Erdal abi ve diğerleriyle...
Show Tv aracılığıyla Çarşamba akşamları saat 20:00'da. Muhteşem Yüzyıl'a dişli bir rakip. :)