Kızlı Erkekli Öğrenci Evleri

Erdoğan'ın "Kızlı-erkekli evlerin muhafazakar demokratik yapımıza uymadığını" belirterek evlerin denetleneceğini söylemesinin ardından mizah dergisi Uykusuz kapağına bu konuyu taşıdı.

Başbakan Erdoğan, Finlandiya'ya hareketinden önce açıklamalarda bulundu. Erdoğan, öğrenci evleriyle ilgili soruya 'Eğer yasal düzenleme gerekiyorsa yaparız. Kişilerin müstakil evlerinde farklı bir kız, farklı bir genç ile kalması ne denli uygun olabilir?' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Finlandiya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'ın freni patladı: Kız-erkek öğrenci aynı evde kalıyor, denetleyeceğiz! 'Karışık yurt dönemini kapattık' "Kız ve erkek öğrencilerin tuttukları evlerle mi ilgili yoksa yurtlarla ilgili mi atılacak adımlar?" şeklindeki soruya Erdoğan, "Kız erkek artık karışık yurt dönemini biz kapattık. Şu ana kadar yüzde 75 düzenlemeyi yapmış durumdayız. Kızlar ile erkeklerin aynı kampüsü paylaştıkları bu fırsatı verecek yurtlar olmayacak. Ev olayına gelince. Aynı daireyi kız erkek paylaşım noktasında ciddi şikayetler var" dedi.

'Yasal düzenlemeyi yaparız'
Erdoğan konuyla ilgili açıklamalarını sürdürerek, "Bunu sizlerin takdirine bırakıyorum. Muhafazakar demokat bir iktidar olarak nasıl bir düzenleme yapabilir bunları planlayıp yapacağız. Kişilerin müstakil evlerinde bir farklı kız bir farklı genç aynı evde kalması ne denli uygun olabilir? Siz kızınıza bunu hoşgörüyle karşılayabiliyor musunuz? Siz uygun buluyorsanız size hayırlı olsun. Eğer bir yasal düzenleme gerekiyorsa biz yasal düzenlemeyi yaparız. Valiliklerin yapması gerekiyorsa bunu yaparız" dedi.

Konuyla ilgili yorum yapan hukukçular ise, böyle bir düzenlemenin mümkün olmadığını, 18 yaşını geçmiş bireylerin kararlarına müdahale edilemeyeceğini, Başbakan'ın konuyla ilgili açıklamalarının ise özellikle Anadolu kentlerinde ihbar uygulamalarını özendireceğini söyleyerek uyarıyor.

Haber kaynağı: SOL Haber

Başbakan Erdoğan'ın yukarıda yazılı, aşağıda ise görüntü ve sesli olarak izlediğiniz açıklamalarında apaçık bir şekilde üniversiteli kızların fahişe, üniversiteli erkeklerin ise sapık ruhlu olduğunu beyan etmiştir. Bahsettiği kesim tahmin edilebileceği gibi AKP tarafı olmayan gençlere yöneliktir. Ummaya çalıştığım odur ki, başbakanımız talihsiz bir açıklama yapmış olmasıydı. Fakat İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de yaptığı açıklamalar insanı sinirden güldürebilecek nitelikteydi. 

Ne kadar farkında olduğumuz konusunda bir fikrim yok ama sayın başbakan apaçık biz üniversite öğrencilerine hakaret etti. Bunu başörtülü ya da başörtüsüz diye ayırmıyor. Herkes adına konuşuyor. Ve diğer basın açıklamalarında da olduğu gibi "yaparız, ederiz" gibi ahkamlar kullanarak söylüyor. Tırnak içinde "özel hayatın" artık bir özelliği kalmayacak. 

Aslında bakılırsa iyi yerden yakalanmış bir açıklama. Terör ve fuhuş konularını öne sürdükten sonra aslını astarını araştırmaya gerek yoktur zihniyeti maalesef hala mevcuttur. Ve ülkemizin işleri o kadar yolunda gidiyor ki dostlar, mecliste türban, pantolon tartışmalarının yanı sıra bir diğer mühim konu öğrenci evleri de gündeme taşındı. Modernleşmeyi, ileri demokrasiyi yanlış anlayan değerli iktidarlarla birlikte nice kaoslara...