Mutlu Aile Defteri - Neler Öğretti?

Filmin afişine bakıldığında sıcak bir aile hayatını anlattığı söylenebilir. Kapaktaki canlı renkler ve yeşil eşofmanlı adam dikkat çekerken; Filmin adı da yeşil puntolarla yazılmış. Kilit adam yoksa o yeşil eşofmanlı adam mı? Dedirten kapak fotoğrafı olmuş. 

8 Şubat 2013 tarihinde Nihat Durak yönetmenliğinde salonlara yayılan filmin oyuncuları: Tuncel Kurtiz, Binnur Kaya, Büşra Pekin, İlker Aksum, Bülent Emrah Parlak, Öner Erkan, Goncagül Sunar ve diğerleri... 

Yıldırım Taşyumruk (Tuncel Kurtiz), sert bir mizaca sahip emekli albay ve tek yaşarken, geçirmiş olduğu bir kaza sonucu çocuklarıyla tekrar görüşmeye başlar. İşte filmde tam burada başlar. Birbirinden yalancı çocuklarının sırlarını öğrenme çabaları komik ve duygusal bir hisle sürer.

Muhtemel sonlardan birini özetliyor film belkide. Biraz büyüyüp, kendi ayaklarımızın üstünde durmaya başladıktan sonra, emektar ebeveynleri ikinci plana atıp, belki boğuluruz kendi girdaplarımızda, belkide küseriz hiç yere onlara. Birde üçüncü ihtimal var, yaşarız hep birlikte büyük bir aile olarak. Güldürürken düşündüren bir konuydu. Çocukların gözünden bakmakla, ebeveynlerin gözünden bakmak apayrı sonuçlar verir elimize. 

"Aile" kelimesinin böyle samimi bir geni var. Sanki büyük bir fırtına da her şey yerle bir olduğunda rahatlıkla sığınacağın tek yermiş gibi. Yanınızda olmasa bile isimleri geçince (anne, baba, çocuklar) ömür boyu bir güvenceye imza atmış gibi oluruz. Ne kadar küslükler, kırgınlıklarda olsa her insansın zaafıdır aileleri... Hayır diyemeyecekleri...