Galatasaray Üniversitesi Yandı (Haber)

İstanbul'un tarihini simgeleyen eserlerden biri olarak görülen bu bina artık küllere dönüştü. 1993 yılından itibaren eğitim-öğretim hayatına başlayan okul uluslararası bir anlaşma ile kurulan ilk üniversite olma özelliğini taşıyor ve eğitim dili olarak Fransızca kullanılıyor.

47 araç ve 110 personelin yangını söndürme çabaları 2,5 saat sürdüğü söylendi. Sosyal medyada ilk tepkiler "sabotaj" olduğu yönündeydi. Galatasaray kulüp başkanı Ünal Aysal, "Sebebi ne olursa olsun bir an önce binanın tadilatını yapıp yeniden eğitime kavuşturmak istiyoruz" dedi. Bu iyimser bir yaklaşımdı belki ama devamında, "sabotaj olduğunu düşünmek istemiyorum polis gereken araştırmaları yapacaktır" dedi.

Tekrar sosyal medyadan yükselen sese dönecek olursak;
Yangının başladığı ilk yarım saat içinde olayın vahimliğini idrak edememiş bazı rakip fanatik taraftarlar, tarihin yok olması bir yana Galatasaray ismini duymaları yetti. Bir eğitim merkezinin, bir kütüphanenin yok olmasına da aldırış etmeden tabiri caizse beyinlerinin düşünme özelliğini kaybetmiş insanlar dalga geçmeyi tercih etti. Elbette genelleme yapmak yanlış olacaktır. Öyle ki, atılan bir tweet'te tuttuğu takımın adını da vurgulayarak üzgün olduğunu dile getirenlerde vardı. Kimisi tarihi eserlerin günlük işler için kullanılmasına karşı geldi kimisi ise iktidarın bir oyunu olduğunu iddia etti.

Sabah gazetesinin 23 Ağustos 2011 tarihine ait bir haberine göre "İstanbul Boğazı'nda kamuya ait binaların turistik ve ticari amaçla değerlendirilmesi amacıyla hazırlanan plan değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi tarafından onaylandı." haberin devamını buradan okuyabilirsiniz. Özellikle Twitter'da bu yangının bir sabotaj olabileceği yönündeki kanı sürüyor. Bu haberle birlikte ve daha öncede yaşanan yangın olaylarını da göz önünde bulundurursak haksız oldukları, haksız olduğumuz söylenemez.

Okul öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin hüznüne de şahit olduk. Öyle ki, yangının çıktığı binada üyelerinin odaları ve önemli arşivleri de bulunuyordu. 

Galatasaray Üniversitesi öğrencileri (bugün 23.01.2013) saat 15'ten itibaren okullarının önünde toplanacaklarını duyurdu. Kaynak: Gayri-Resmi Twitter adresi #GSUmag

Ayrıca  hastag'ı ile trend listesinde en üst sıradalar.