Giresun Valisi & Marmara Üniversitesi Dekanı (Haber)

"Giresun’u kötüleyen şeyleri yazmayın. Giresun’un aleyhine olan şeyleri ulusal basına taşımayın. Bu içimizde kalır. Kol kırılır, yen içinde kalır. ’Cenazeyi derme çatma teleferikle karşıya geçirdiler’ diye haber yaptınız. İyi mi oldu? Belki sen oradan 3-4 puan ya da 400-500 lira aldın. Ben vereyim sana o parayı, yazmasan. Giresun’u Türkiye’ye olumsuz yansıtmasan" demişti Giresun Valisi.

Haberi okuduktan sonra aklıma direk Gürkan D. geldi. Üniversiteden pek sevdiğim bir arkadaşımdır kendisi. Onunda bu tür söylemleri vardır. Bir gün Meltem'deki (Antalya'daki Meltem köprüsü) üst geçitten geçerken beraber, köprü üzerinde yer tezgahı açan abiyi fark etmemiştik. Ben biraz bastım o tezgahın üstüne. Özür dilemeye kalmadan pek sevdiğim arkadaşım Gürkan: "Abi parası neyse vereyim, zarar varsa lütfen kusura bakmayın" dedi. Abi önce özür dileseydik?

Para, söz konusu olduğu zaman halledemeyeceğimiz pek bir şey yoktur aslında. "Hani bir kereden ne olur canım" düşüncesi beynimizde zıplamaya, hücrelerimiz arasında F1 yarış araçları gibi tur bindirmeye başlar temiz düşüncelerimize. Topyekun düşünmüyorum merak etmeyin. İşini hakkıyla yapan muhabir/yazar/çizer arkadaşlarımız vardır mutlaka. Ama aralarda çürük elmaların çıktığını da biliyoruz.

Şimdi Giresun Valisinin içinde art niyet var mı Allah aşkına soruyorum? Peki, o haberi yapan arkadaşın bir art niyeti var mıdır? Bence ikisininde niyetlerinde sorun yok. Ama Vali Beyin isteği dönen çarka uymuyor, sorun orada. Tamam, Giresun'u ya da başka bir şehri hep iyi haberleriyle izleyip bilelim ama, hani nerede habercilik anlayışı o zaman? Bir de ne kadar etik bu istek Vali Bey? Madem çıkacak kötü haberi önleyecek kadar 300-500 paranız var biraz daha katında iyi haber yapsınlar diye para ver, olmaz mı?

***

Marmara Üniversitesinde yaşanan skandalı da okudum sabah sabah. Bir dekanın fakülte çalışanlarını tehdit etmesi ne demek? O öğrenci terörist, bu öğrenci orospu çocuğu diye fişlemek ne demek? 7 göbek öteden gelmiş akrabanı yüksek lisans sınavından geçirmek ne demek peki? Birini açıkla kafidir. Hayır, insanı okumaktan soğutuyorsunuz.

***