Ses Bir Ki Üç - 09.10.2011

Aylin Aslım'ın sunuculuğunu yaptığı Ses Bir Ki Üç muhabbet ve performans programının bu haftaki konukları Peyk ve Mor ve Ötesi gruplarıydı. Her hafta pazar günü Habertürk ekranlarında yayınlanan bu güzelim programı izlemek keyifli oluyor. Ön sahnede Peyk'i izledikten sonra ana sahnede Mor ve Ötesi canlı performanslarını sergiledi.

Peyk grubunun üyeleri: İrfan Alış (vokal), Serdal Ersoy (gitar), Ertan Çalışkan (davul), Özgür Ulusoy (keman-klavye), Barış Tokgöz (bas). Grubun ilk albümü 2006 yılında "Suluşaka" ikinci ve son albümü 25 Şubat 2011'de "İçimdeki İz" adıyla kaydetti. Albüm Serdar Öztop'un da payı bulunmaktadır. Şarkı sözleri sıradan değil, ilginç şarkı isimleri var, bazıları: Gamsız Öküz, Dol Gözüm Dol, İçimdeki İz, Acının Şarkısı gibi.

Mor ve Ötesi zaten kendini kanıtlamış ve başarılı bir grup. Program boyunca dört kişilik grup, yaklaşık 6 canlı performans sergiledi bir tanesi İngilizce olarak okundu. Grup üyelerini gözden geçirelim: Harun Tekin (vokal-gitar), Kerem Kabadayı (Davul), Kerem Özyeğen (gitar/vokal), Burak Güven (bas-vokal). Sevdiğim, dinlediğim bir grup, geçmişe göre oldukça değişim göstermiş 13 senelik müzik kariyerlerinde birçok konser yapıp, albüm çıkarmışlardır. Son albümleri 2010 yılında "Masumiyetin Ziyan Olmaz" adını taşıyor.

Aslında Aylin'in sunuculuğunu yaptığı tüm programlar aynı geçiyor, keyifli ve bol müzikle biraz kısa ama... Böyle biraz çekimser, utangaç duruşu, sade makyajı ve tatlı ses tonuyla hatta saç sitili de çok hoş, her hafta onu izlemekten büyük zevk alıyorum, keza bu tür programlar yok denecek kadar az. Birileri böyle bir program yapmalıydı. Sayısı daha da arttırılmalı da...Haftaya görüşürüz o zaman? Bu arada yakın zamanda programa Melis Danişmend'de katılabilirmiş.